Hier wordt u op de hoogte gehouden van de activiteiten binnen de groepen.

Tijdens het thema lekker in je vel zijn we alle kanten op gegaan. In het begin van het thema hebben we het gehad over hygiƫne, voedsel, sporten, vriendschap, ouderen, ongelukken en ziek zijn. Vooral de activiteiten die te maken hadden met sport en spel en de activiteiten rondom de dokter bleken erg in trek. De kinderen hebben van alles geleerd over hun lichaam en ook hun eigen spieren mochten ze laten zien in de sportschool.

In andere groepen werden er gipsbenen, hartfilmpjes en zelfs foto's van gebroken benen mee naar school genomen. Uiteindelijk werden verschillende scenario's van ongelukken zelf nagespeeld in de doktershoek met eigen apotheek! Het was weer een geslaagd thema!

groepen 3 thema nieuws

Begin februari hebben de leerlingen van groep 3C en van 3B een bezoek gebracht aan sportschool Fit4you2. De leerlingen hebben een rondleiding gekregen en hebben twee super leuke workshops gevolgd. De leerlingen vonden het ontzettend gaaf en hebben die dag veel sportief plezier gehad!

groep 3 sportschool

In het thema 'Speel je mee' hebben de kinderen veel samen gewerkt. Opdrachten, themawerkstukken, spelletjes, buiten spelen; van alles hebben de kinderen samen gedaan. De kinderen hebben niet alleen samengewerkt met de klas, maar ook met de andere groepen 3 zijn er activiteiten geweest, zoals het groepsdoorbrekend knutselen. Door middel van het spelen van spelletjes oefenden de kinderen naar elkaar te luisteren, samen te werken en elkaar te helpen. Dit werd versterkt door de lessen kanjertraining. Ook groep 6 heeft een rol gespeeld bij het spellen van spelletjes. Groep 6 heeft namelijk spelletjes ontworpen voor de groepen 3, die getest moesten worden. Deze spelletjes konden kinderen dan kopen in de speelgoedwinkel.

groep 3a speel je mee

groepen 3