Hier wordt u op de hoogte gehouden van de activiteiten binnen de groepen.

In het kader van de Olympische winterspelen heeft groep 5 de afgelopen weken gewerkt en geleerd over verschillende winterse sporten, de olympische winterspelen 2018, de geschiedenis van de olympische spelen en over spieren en botten.
Heel veel geleerd….maar wat willen we nu met al deze informatie?

Een krant! De kinderen willen alle informatie met de ouders delen door een eigen krant te maken.
Maar….hoe doen we dit? Hoe ziet een krant er nu eigenlijk uit? Welke mensen werken er bij de krant?
Nadat we dit met elkaar hadden uitgezocht, werden de rollen verdeeld.

 

In alle 3 de groepen 5 is een heuse redactie aan het werk.
Ieder kind heeft zijn eigen taak en samen werken ze naar een eigen krant toe.
Nog een paar dagen en dan moet de krant klaar zijn.

Wij zijn benieuwd naar de reactie van de mensen die onze krant hebben gelezen!

groepen 5 themanieuws groepen 5 themanieuws krant groepen 5 thema nieuws krant

Het tweede thema van het jaar luidt 'Jippie jee feest je mee'. Tijdens dit thema komen de betekenissen van de volgende feesten naar voren: Halloween, Sint Maarten, Sinterklaas, Kerst en Oud en Nieuw. Bij al deze feesten hoort natuurlijk veel eten en dit is vaak niet heel gezond voor je. Vandaaar dat we in de groepen 5 aan de slag zijn gegaan met de bewustwording van voeding. Wat is gezond eten? We hebben de schijf van 5 aangeboden en hierbij hebben de kinderen hun eigen schijf van 5 gemaakt. Daarnaast hebben de kinderen smaaklessen gehad en hierbij hebben ze van alles omtrent smaak ontdekt. Ook hebben we bekeken hoeveel suikerklontjes er in verschillende drinkpakjes zitten. In een pakje chocomel zitten wel 7 suikerklontjes. Daar schrokken wij wel van! Nu zijn we bij de volgende stap aangekomen: We hebben echte kookstudio's in de klassen. In kleine groepjes werken de kinderen hier een (meestal) gezond recept uit. Hierbij is een goede voorbereiding en samenwerking van belang. De kinderen nemen hun taak serieus en ze doen het erg leuk met elkaar. Er zijn al prachtige creaties gemaakt. In de tussentijd hebben we natuurlijk ook nog Sinterklaas gevierd. Voor de eerste keer surprises, spannend! De kinderen hebben genoten en wat hebben ze hun best gedaan met het maken van een surprise. In de laatste twee weken voor de kerstvakantie werken we naar het kerstdiner toe en zullen we de klassen omtoveren tot echte restaurants.

koken groepen 5 2 koken groepen 5 3 koken groepen 5

thema groep 5

De leerlingen van de groepen 5 hebben tijdens het thema 'Dit ben ik en hier woon ik' veel geleerd over water en de omgeving waarin zij wonen. Door het bezoek aan de Baak kwamen de leerlingen erachter welke waterdiertjes er in de sloot leven. Er is onderzocht in welke wateren jehet beste kan vissen. Ze hebben de looproute van huis naar school aangegeven op een plattegrond en de leerlingen weten waarom een schip kan blijven drijven. Al deze informatie hebben de leerlingen aan de ouders gepresenteerd tijdens de kijkmiddag. De ouders konden een bezoek brengen aan "Het water doe museum". Er was van alles te doen zoals: Water zuiveren, een quiz en nog veel meer. De kijkmiddag werd druk bezocht en was een groot succes!