Hier wordt u op de hoogte gehouden van de activiteiten binnen de groepen.

thema groep 7

Thema landen

In de groepen 7 zijn wij vol enthousiasme gestart aan het thema landen. Zowel de leerkraachten als de kinderen hebben allerlei spulletjes uit het buitenland, souveniers, foto's en boeken passend bij het thema, meegenomen naar school! Erg leuk, hierdoor leeft het in de groepen! In de groepen richten we ons momenteel op de wereldwonderen en daarnaast komen ook andere subthema's aan de orde zoals de gerechten, dieren en souvenirs die typerend zijn voor een land. Ook richten we ons op de landen en hoofdsteden van Europa, de continenten en de wereldsteden. De kinderen zijn erg nieuwsgierig en komen met goede (onderzoeks) vragen zoals:

Welke continenten zijn er? Welk continent heeft de meeste landen? Hoeveel landen zijn er op de wereld? Waar staat/stond de vuurtoren van Pharos? Wanneer is een wereldwonder een wereldwonder? Waarom is een wereldwonder een wereldwonder? Wat is de top 10 van wereldwonderen?

 

 

De groepen 7 zijn druk bezig met de herbestemmingsplannen en met het maken van maquettes voor de forten van de Stelling van Amsterdam.

groep 7c thema 1 groep 7c thema 7c thema