Hier wordt u op de hoogte gehouden van de activiteiten binnen de groepen.

We hadden het over de sporten van de Olympische Winterspelen. Van de sporten mocht iedereen in groepjes een powerpoint maken. Het ene groepje had het over rodelen, bobsleeën en skeleton en de andere over skieën of snowboarden.

Groep 7D hadden wel powerpoints gemaakt, maar die hadden ook een kijkmiddag voor de andere groepen 7 georganiseerd. Daar mochten de andere groepen 7 komen kijken. We konden daar spelletjes doen en kregen soms een uitleg.

Bij dit thema hadden we het ook over gezondheid. We hebben het over botten, organen en spieren gehad, omdat je die natuurlijk bij sporten veel gebruikt.
Daarover moesten de kinderen een poster gemaakt. Je kon het bij die poster hebben over de ademhaling of de bloedsomloop.

olympische spelen 2 

thema groep 7

Thema landen

In de groepen 7 zijn wij vol enthousiasme gestart aan het thema landen. Zowel de leerkraachten als de kinderen hebben allerlei spulletjes uit het buitenland, souveniers, foto's en boeken passend bij het thema, meegenomen naar school! Erg leuk, hierdoor leeft het in de groepen! In de groepen richten we ons momenteel op de wereldwonderen en daarnaast komen ook andere subthema's aan de orde zoals de gerechten, dieren en souvenirs die typerend zijn voor een land. Ook richten we ons op de landen en hoofdsteden van Europa, de continenten en de wereldsteden. De kinderen zijn erg nieuwsgierig en komen met goede (onderzoeks) vragen zoals:

Welke continenten zijn er? Welk continent heeft de meeste landen? Hoeveel landen zijn er op de wereld? Waar staat/stond de vuurtoren van Pharos? Wanneer is een wereldwonder een wereldwonder? Waarom is een wereldwonder een wereldwonder? Wat is de top 10 van wereldwonderen?