Hier wordt u op de hoogte gehouden van de activiteiten binnen de groepen.

Het nieuwe thema staat in het teken van feest. Naast de feestdagen, die weer voor de deur staan, zoomen wij in op voeding en geloof. Onderwerpen die de afgelopen jaren heus wel eens voorbij zijn gekomen, maar nog niet in samenhang met de feestdagen. De kinderen gaan zowel in groepjes als individueel op zoek naar onderzoeksvragen die bij hen passen.

Wat wil ik nog meer leren? Waar ga ik de verdieping in? Hoe kan ik dit delen met mijn klasgenoten?

Wij bieden de eerste 4 weken vooral informatie aan om te herhalen, informatie op te halen en de verdieping in te gaan. Vervolgens laten wij de kinderen het pad uitstippelen en gaan zij een eigen weg inslaan. Wij zullen hen begeleiden tijdens deze route.

De driehoeksverhouding van feest, geloof en voeding is iets actueels. Er wordt vaak veel te veel gegeten tijdens de feestdagen. Dit is niet perse erg, maar het is wel handig om te weten wat er gegeten wordt en hoeveel je eet! Daarnaast vieren wij veel feesten die voortkomen uit een geloof en lijkt het ons interessant om eens uit te zoomen op wereldniveau en vervolgens weer in te zoomen op een land met een ander geloof en andere feesten.

We hebben al een te gekke opening van ons thema gehad. 'De Wereldvoedelmarkt' was een grandioos succes. Wij hebben er ongelooflijk veel zin in en kijken ook uit naar de koude, knusse feestdagen!

voedselmarkt gr 8 Voedselmarkt Viskoekjes uit Thailand

thema groep 8

De eerste weken van dit schooljaar zitten er al weer op. We zijn al aardig gewend aan elkaar en aan wat er allemal van ons wordt verwacht.

Het thema 'dit ben ik' is dit jaar uitgebreid met 'mijn leefomgeving'. Op de komende kijkmiddag gaat u daar ongetwijfeld iets over terug zien.

Omdat we ons de komende periode gaan oriƫnteren op de vervolgopleiding na het basisonderwijs gaan we regelmatig op excursie. In het kader hiervan zijn we donderdag 12 oktober naar een techniek manifestatie geweest in sporthal De Walvis. Het was buitengewoon leerzaam. voor veel leerlingen ging er een wereld open.....

groep 8 pet 1 groep 8 pet groep 8 pet 2 groep 8 pet 3